Rijk: €200 miljoen voor hoogwaardig OV

10 december 2014 - Staatssecretaris Mansveld heeft €200 miljoen verstrekt aan de provincie Zuid-Holland voor HOV-net Zuid-Holland Noord. Het wordt ingezet voor de aanleg van hoogwaardig OV en introductie van het keurmerk Randstadnet (R-net) rond Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden, Katwijk en Noordwijk. Deze rijksbijdrage komt bovenop de €200 miljoen die door provincie, regio’s en gemeenten wordt geïnvesteerd voor de realisatie van R-net in Zuid-Holland.

Met de bijdrage van het Rijk wordt naast de R-net treinverbinding tussen Alphen aan de Rijn en Gouda ook een R-net-busverbinding tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk gerealiseerd en worden extra Sprinters ingezet op het hoofdspoor tussen Leiden en Utrecht. Door dat laatste ontstaat tussen Leiden en Utrecht (samen met de Intercity’s) een kwartiersdienst.

R-net is een keurmerk van hoogwaardig openbaar vervoer. Met R-net zijn reizigers verzekerd van comfortabel, frequent en betrouwbaar openbaar vervoer. Sinds 2011 rijden er bussen van R-net in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Half december 2014 lanceert Zuid-Holland de eerste R-net-verbinding. Dan rijden tussen Leiden Centraal Station en Zoetermeer Centrum bussen met het R-net keurmerk.

Meer op de website van het ministerie van I&M>