‘Bereikbaarheid Noorden flink verbeterd’


30 september 2014 - Met het opblazen van een reusachtige smiley heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gisteren - 29 september -  de verdubbelde N33 tussen Assen en Zuidbroek officieel geopend. ’s Middags heeft zij bovendien de tracébesluiten van de Zuidelijke Ringweg Groningen en de Verruiming vaarweg Eemshaven – Noordzee vastgesteld. De drie grote projecten zorgen volgens de overheid voor een flinke verbetering van de bereikbaarheid van de regio.

De Zuidelijke Ringweg Groningen die dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw wordt omgebouwd om het drukke verkeer beter te laten doorstromen en de weg beter in te passen in de omgeving. Zo werken Rijkswaterstaat, de provincie en gemeente samen aan de bereikbaarheid van Groningen. In 2017 gaat de zuidelijke ringweg over een afstand van 12 kilometer op de schop.

De vaarweg Eemshaven – Noordzee wordt verruimd voor energiegerelateerde bedrijvigheid in de Eemshaven. Hiervoor is het noodzakelijk de vaarweg geschikt te maken voor schepen met een maximale diepgang van 14 meter. Het werk gaat in het najaar van 2015 van start en is eind 2017 gereed.

De N33 is tussen Assen en Zuidbroek verdubbeld over een lengte van ruim 40 kilometer. Daarbij is knooppunt Assen geoptimaliseerd en is er bij Zuidbroek een klaverblad aangelegd. De realisatie is bijna een jaar eerder klaar dan gepland.

 

Meer op de website van Rijkswaterstaat>