Nieuwe miljoenenopdrachten Dockwise

1 februari 2014 - Dockwise, een volledige dochtermaatschappij van Boskalis, heeft in januari verschillende contracten verworven met een gezamenlijke waarde van circa $ 65 miljoen. Het grootste contract werd toegekend door Statoil Petroleum AS voor het vervoer van twee zeer grote nieuwe jack-up (boor)platforms. Nog nooit eerder werden zulke grote en zware jack-up platforms per heavy marine transport schip vervoerd.
De twee zogenaamde Cat-J platforms zijn besteld bij een werf in Zuid-Korea en worden naar verwachting tussen de tweede helft van 2016 en de tweede helft van 2017 naar Noorwegen vervoerd. Dockwise zal twee van haar grootste heavy marine transport schepen inzetten: de Blue Marlin en zusterschip de nieuwe White Marlin, die later dit jaar in de vaart komt.
Statoil zal de nieuwe Cat-J platforms gebruiken voor productieboren in de Gullfaks- en Oseberg-velden (op Gullfaks en Oseberg). De nieuwe platforms zullen kunnen opereren in waterdiepten van 70 tot 150 meter en putten tot een diepte van 10.000 meter boren. De Cat-J platforms zijn op maat gemaakt voor activiteiten in een barre omgeving.

Bron: Boskalis>
Dockwise