Nieuwe stap Sluis in Terneuzen

Eind juni is een belangrijke stap gezet in de richting van de aanleg van de nieuwe sluis bij Terneuzen. Het Vlaams-Nederlandse consortium Sassevaart is op 30 juni als winnaar uit het aanbestedingstraject gekomen om de Nieuwe Sluis in Terneuzen te mogen bouwen. Het investeringsproject kan nu normaal gezien definitief worden gegund op 25 augustus 2017. In 2022 zou het eerste schip door de Nieuwe Sluis moeten varen.

Vlaanderen en Nederland gaan in Terneuzen een Nieuwe Sluis bouwen die net zo lang en breed is als de vernieuwde sluizen in het Panamakanaal (427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep). Het totale investeringsbedrag - inclusief voorbereidingskosten, begeleiding en onderhoud gedurende de eerste twee jaar - wordt geraamd op € 934 miljoen euro. Dat is ongeveer € 200 miljoen minder dan aanvankelijk geraamd.

Het betrokken consortium bestaat uit de Vlaamse bedrijven DEME Infra Marine Contractors B.V., Dredging International en Algemene Aannemingen Van Laere N.V. en het Nederlandse BAM Infra B.V. en BAM Contractors N.V..

Ministerie van I&M>