Nieuwe A9 niet langer door Badhoevedorp

10 april 2017 - De A9 loopt sinds maandagochtend 10 april niet meer dwars door Badhoevedorp heen. De snelweg is om het dorp heen gelegd en maandag door minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) feestelijk geopend.
Sinds middernacht rijdt het verkeer in de richting van Haarlem tussen de knooppunten Badhoevedorp en Raasdorp om het dorp heen. Sinds december was dat al het geval de andere kant op: richting Amstelveen. Naast een verbetering van ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp is het nieuwe stuk A9 breder dan het oude. De weg heeft 3 permanente rijstroken per richting gekregen wat goed is voor de doorstroming van het verkeer in deze drukke regio. Er zijn 10 viaducten aangelegd waaronder complexe viaducten over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Daarnaast is het bestaande klaverblad vervangen en is er een nieuwe afrit voor bussen. Dubbellaags zoab zorgt voor minder geluid.
A9
Bij het project heeft het Rijk samengewerkt met de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Schiphol Group en gemeente Amsterdam. Verschillende overheden hebben ook medegefinancierd. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) heeft de werkzaamheden uitgevoerd en gaat nu een volgende fase in: de sloop van de oude A9. Deze moet uiterlijk in februari 2019 gereed zijn.

Bron: Rijkswaterstaat>