BAM krijgt opdracht nieuw station Driebergen-Zeist

 

16 augustus 2016 - ProRail heeft de opdracht voor de vernieuwing van het stationsgebied Driebergen-Zeist definitief gegund aan BAM. In september beginnen de voorbereidingen. In het voorjaar van 2017 gaat BAM in het gebied met de bouw van start. De contractsom bedraagt circa € 90 miljoen.
Het huidige station Driebergen-Zeist wordt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug en gemeente Zeist volledig vernieuwd. Behalve de bouw van een nieuw station wordt ook het stationsgebied Driebergen-Zeist opnieuw ingericht.
De overweg van de N225 vormt al jaren een knelpunt in het gebied. Het project voorziet in de aanleg van een onderdoorgang onder het spoor waarop de regionale wegenstructuur wordt toegesneden. Ook de spoorinfrastructuur ook aangepast, onder meer een uitbreiding met twee extra doorgaande sporen. Er komt een nieuw busstation en een ondergrondse fietsenkelder.
In het project Stationsgebied Driebergen-Zeist werken de projectpartners BAM en ProRail nauw samen met Provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS Stations en het Ministerie van I&M.

Bron: BAM>